هتقدري دلوقتي تنظّفي الدهون والأوساخ الموجودة على الدش؛ عن طريق إنك تملئي نصف كوب بالخميرة ونصف كوب من الخل، وامزجيهم مع بعض، وبعد كده حطيه على الدش وسيبيه لمدة ساعة، وافركيها بفرشاة أسنان قديمة واشطفيها بالماء.
صبّي فنجالين من الخل داخل الحمام في الليل قبل أن تذهبي للنوم، واتركيه طوال الليل، وفي النهار افركيه بفرشاة التنظيف الخاصة، واسكبي عليه الماء لتحصلي على قاعدة حمام لامعة.
ضعي وعاء فيه خليط مكوّن من 2 كوب ماء، و1/ 2 كوب خل، داخل جهاز الميكرويف واشعليه، وسيبيه يغلي لمدة 5 دقائق، وبعد كده هتلاحظي إن بخار الماء هيترسّب على جدران الميكرويف من الداخل، علشان كده اغلقي باب الميكرويف لمدة 5 دقائق أخرى، ثم امسحي الميكرويف بأسفنجة جافة.
نظّفي بالليمون
المعروف عن الليمون أنه بيساعد في التنظيف، وبتستخدمه شركات منظفات كثيرة أوي في حملاتها الإعلانية، والنهارده حبيت إني أقول لك على أكثر من طريقة تقدري تستخدمي فيها الليمون وتنظّفي بيها:
- لتنظيف المفارش والجوارب المتسخة
هاتي وعاء كبير، واملئيه بالماء و3 ليمونات مقطعة شرائح وسيبيه يغلي، واطفي النار عليه، وانقعي فيه هدومك المتسخة لمدة ساعة، وبعد كده اغسليه بالطريقة العادية.
- لتنظيف ولمعان أدوات المائدة
ادعكيها بالليمون جيداً، وبعد كده اغسليها بالماء والصابون.
اخلطي نص كوب من عصير الليمون مع معلقتين خل، وامزجيهم بالميه، وهاتي أسفنجة أو ليفة، وامسحي السيراميك بالخليط ده.
هاتي قشر الليمون، وافركي بيه أواني الألومنيوم اللي لونها اتغيّر وراح منها البريق، وبعد كده اغسليها بالماء والصابون، وهتلاقي لمعانها رجع تاني.
- للحصول على لمعان ورائحة منعشة للأطباق
ضيفي نصف كوب من عصير الليمون لغسالة الأطباق في درج الصابون خلال دورة الشطف.